Karin kara 

Orgid Pure

Follow The Signs of your Heart & Intuition

Hoogsensitieve kinderen

"Its for parents to teach young people early on that in diversity there is beauty and there is strenght"  - Maya Angelou


Hoog sensitieve kinderen en jongvolwassenen


Bij kinderen en bij (jong-)volwassenen kijk ik met name naar de mate van sensitiviteit (reactie op prikkels van buitenaf en binnenuit) en de mate van aarding en gronding.

De vraag vanuit de ouders, verzorgers en/of leerkrachten hebben hier doorgaans mee te maken, als de klachten niet (direct meer) medisch te herleiden zijn en arts (en) zijn geconsulteerd.

Binnen dit sensitiviteitsgebied kunnen zich een range aan klachten bij een kind maar ook bij de ouder (s), broer of zuster, voordoen. Zie hieronder welke klachten ik behandel 

Nieuwetijdskinderen
De kinderen en jongvolwassenen van deze tijd, ik noem ze hierbij nieuwetijdskinderen; zijn intuitief, gevoelig en zeer wijs. Ze hebben een groter bewustzijn d.w.z. dat zij zich meer bewust zijn van zichzelf en hun omgeving. Juist deze kinderen zijn gauw overprikkeld door de omgeving.

Er is sprake van een overprikkeling vanuit het kind zelf
Denk hierbij aan concentratie problemen, paranormale verschijnselen waarnemen, zwakke energetische bescherming, allergie, voedingsintolerantie, karakter en persoonlijkheid.

Er is een hoogsensitiviteit voor prikkels van buiten
Denk hierbij aan bestanddelen in voeding, sferen in huis, school, peuterdagverblijf, mensen en kinderen, spanningen, ruzies, stress en psychische druk.

Beide beïnvloeden elkaar en kunnen zoals ik al eerder aangaf, in de loop der tijd voor een opeenstapeling van klachten zorgen. Zozeer dat het kind en ouders radeloos raken. Waar en hoe moeten ze dit aanpakken?

Persoonlijke benadering
Deze website is te beperkt om uitleg te geven hoe ik deze kinderen en jongvolwassenen behandel en mijn ervaring leert dat ieder om een persoonlijke benadering vraagt. 
Het is niet altijd nodig dat ik het kind fysiek zie, ook op afstand behandelen is mogelijk.

Mogelijke resultaten
* Blokkade(s) uit een eventueel verleden worden geheeld; het kind en/of de ouder zijn ontlast;
* De eigenheid van het kind wordt erkent ook door de omgeving;
* Goede focus en concentratie, meer rust en betere cijfers op school;
* Minder stoten, vallen of struikelen, meer aanwezig zijn in het hier en nu;
* Regulering van gevoelens en emoties; open staan voor zichzelf en de omgeving zonder daarbij meteen overprikkeld of heftig geëmotioneerd, boos of passief te raken;
* Goede energetische bescherming, aarding en balans; assertief gedrag;
* Vrolijker, optimistischer, minder zwaar op de hand;
* Toepassen van simpele handreikingen om om te gaan met hoog sensitiviteit en paranormale begaafdheid;
* Beter slaappatroon.

Voor uitleg over nieuwetijdskinderen kan ik je verwijzen naar diverse sites met als kernwoord:
Nieuwetijdskinderen of kristalkinderen of sterrekinderen of indigokinderen of hoogsensitiviteit.

Heb je nog vragen dan kun je mij uiteraard bellen (06-46016100) of mailen.

Investering: t/m 17 jaar (max. 1/2 uur) 45 euro. 

Ervaringen van ouders en kinderen
Een greep uit de ervaringen
Hoi Karin,
Nadat we bij jou zijn geweest ging het super met Tim. We maken hem sinds we bij jou zijn geweest ook erg bewust van zijn eigen emoties. Dit werkt zo goed! Hij accepteert ook alles veel beter nu. We zitten nu op dag 7 en het gaat nog steeds erg goed. Hij is veel rustiger en liefer. Die Tim hebben we al lang niet meer gezien. Hij is ook veel liever voor zijn zusje. Bij mij valt nu pas eigenlijk het kwartje, hoe gevoelig hij is! En die bewustwoording in mij en ook het bespreekbaar maken met Tim helpt enorm. Ook hebben we het boek Stilzitten als een kikker in huis. Werkt ook erg goed!!! 
Ben erg blij met de handvatten die we hebben gekregen om dit proces op te zetten... Nogmaals dank! 
Tot zo ver weer een update van de familie! 

Else
Wat een verandering Karin nadat wij de 1e keer bij jou langs zijn geweest voor een  behandeling voor Angelica. Ze  is zoveel rustiger, slaapt beter en  zo meer toegankelijker . Ze kijkt ons nu aan en vertelt open wat ze ziet en  voelt. De  "vrouw" in huis die haar zei  wat ze moest  doen en haar vaak  wakker maakte  is naar de hemel zei ze  heel gewoontjes.  Ongelooflijk. 
Ook hier in huis  is er zoveel meer rust. Het contact met haar vader is  verbeterd. Dank daarvoor.  Door het energetisch  reinigen van het huis en ons , is er nu ook rust naar elkaar. Dit hadden wij niet gedacht toen we hulp gingen zoeken voor Angelica. Nogmaals dank en liefs van de familie ....


Klik hier om de tekst te bewerken