Orgid Pure - Energetische en psychische empowerment
RSS Fan worden

Recente posts

Verlangens
Ezine Orgid wintereditie
Nieuwsbrief Zomereditie
Hoog sensitiviteit (HSP)
Chakra's & Aura

Categorieën

Chakra's & aura
De essentie van hoogsensitiviteit
Ezine Orgid
Het leven is hart
Migraine en hoofdpijnen
Sensitiviteit en gronding
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Sensitiviteit en gronden

Energetische Bewustzijn
 
Sensitiviteit & Gronden
 
Gronding, aarding, yoga, mindfulness, intuitie, Hooggevoeligheid/sensitiviteit (HSP ofwel High Sensitive Personality), angst, schuldgevoelens, zorgen, stress en een negatief zelfbeeld kunnen allemaal veroorzakers zijn van lage energievibraties.
 
Mensen die hooggevoelig zijn hebben eerder energetische problemen dan anderen. Zij hebben vaak meer moeite om hun energieniveau op peil te houden en zichzelf af te schermen.
 
Vaak zijn zij zich niet bewust hoe hun gevoeligheid invloed uitoefent op hun welbevinden. Dit gaat vaak samen met aardings- en grondingsproblemen; een slechte energetische bescherming. Inzicht vergroot het bewustzijn en daarmee de mate van controle over het je eigen energieveld.
 
Ieder mens heeft een volkomen eigen energieveld
Dit veld staat open voor energie die afkomstig is uit een universele bron.
Het eigen energieveld – dat bestaat uit een aura en chakra's – is als het ware aangesloten op het magnetische veld van de planeet, een uitermate sterke bron van energie.
 
Je kunt je dit voorstellen als een koord dat via je stuitje tot in de aarde loopt. Of als wortels die vanuit je voeten diep in de grond groeien(zoals een boom). In de chakraleer wordt de gronding geassocieerd met het 1e chakra en de voetchakra's (aardechakra).
 
Om diverse redenen zijn mensen slecht gegrond
De kracht en intensiteit van de verbinding met de aarde verschilt van moment tot moment en van persoon tot persoon. Zo zijn sommigen zó spiritueel ontwikkeld dat ze buiten hun lichaam zweven, waardoor ze zich niet langer verantwoordelijk voelen voor hun lichaam.
 
Naarmate we bovendien de kinderjaren achter ons laten, leren we om 'in het hoofd te zitten'. We denken, peinzen, plannen en piekeren. Daardoor raakt onze energiebalans verstoord. De aarding of gronding verzwakt. De meeste energie gaat rond ons hoofd zitten: we worden energetisch gezien topzwaar.

Geworteld zijn is een natuurlijke staat van zijn, die we kunnen herstellen
Iemand die goed gegrond is, is in balans.
Dat komt omdat de verbinding met de grond onder je voeten een kanaal is om overtollige energie af te voeren en helende energie van de aarde op te nemen. Hierdoor kom je letterlijk steviger op de grond te staan. Je stabiliteit neemt toe. Daardoor voel je je veiliger, raak je minder snel van je stuk en ben je meer ontspannen. Daarnaast ontstaat ruimte voor persoonlijke groei.

Intuitief gronden
Veel mensen herstellen de verbinding met de aarde zonder zich daarvan bewust te zijn. Door een wandeling in het bos, een middag tuinieren of blootsvoets over het strand te lopen. Ze merken dan dat ze zich weer opgeladen en lekker voelen. Het fysieke contact met de natuur maakt het makkelijk om het contact met de aarde te herstellen.
 
Als jij wilt gronden zonder je te verdiepen in allerlei oefeningen, kun je het beste zoveel mogelijk naar buiten gaan om als het ware meditatief te bewegen.
Is dit niet voldoende dan overweeg een structurele aanpak om je verbinding met de aarde te verbeteren en/of te herstellen!

Bewust aarden en gronden en energetische bescherming.
 
Voorwaarde is dat je regelmatig en structureel oefent. Zo ontstaat een stuk bewustwording.
Door regelmatige en/of dagelijkse beoefening van bijvoorbeeld Yoga, Meditatie, Chi Neng Qigong (meditatie in beweging) Tai Chi of Mindfulness.  Hierin neemt gronding een belangrijke positie in om te komen tot rust.
 
Bewust in het hier en nu.
Meditatie wordt over de hele wereld op verschillende manieren beoefend. Ademhalen gaat vanzelf. Je hoeft er niet bij na te denken. Toch zegt de manier waarop je ademhaalt een heleboel over hoe je je voelt.
 
Oefening: volg je ademhaling
Het gaat erom dat je je gewaarword hoe je ademt. Ga rustig zitten of liggen, sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Word je bewust van elke in- en uitademing. Je hoeft je adem niet te beïnvloeden, je neemt uitsluitend waar. Komt er een gedachte in je op? Raak je afgeleid? Dat kan. Keer met je aandacht terug naar je ademhaling.In. Uit. Als je dit regelmatig oefent – zul je merken dat lichaam en geest ontspannen. En ben je meer en meer in het HIER en NU.
 
Hoe kun je je energetisch sterker maken?
De vraag hierbij is wanneer stroomt jouw energie goed en wanneer minder goed? En wat kan je er aan doen? Hoe vergroot je je energiestroom door je lichaam, zodat je je fitter, vitaler en daadkrachtiger gaat voelen. Energetisch sterker worden en zijn, vraagt bewustwording en inzicht.
Er zijn verschillende manieren waarop je daar aan kan werken. Word je bewust van je energie en sensitiveit door het het volgen van een cursus Intuitie en energetica;en de leer van chakra's en aura.
 
Tijdens een behandeling komt jouw energiestatus  ter sprake. Deze geeft de stand van zaken over:*de werking van jouw chakra's en aura, en hoe je in het leven staat op dat moment;* het geeft aan wat er voor nodig is om je energie beter te laten stromen en om een structurele verhoging van je energieniveau te krijgen. 
 
Interesse? Bel of mail. 
 

0 Reacties op Sensitiviteit en gronden:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint